Emotionele intelligentie cursus

De cursus emotionele intelligentie is bedoeld voor professionals die het doel hebben om hun emotionele intelligentie willen ontwikkelen. Emotionele intelligentie is het vermogen om je emoties in te kunnen zetten om een doel te bereiken. In tegenstelling tot verstandelijke intelligentie ook wel IQ genoemd is het EQ te ontwikkelen en te verbeteren. Deze emotionele intelligentie training laat zien dat intelligentie naast algemene kennis en hoge cijfers veel meer te maken heeft met zelfkennis, inlevingsvermogen en het vermogen tot samenwerken. Het emotionele intelligentie trainen draait dan ook om emotioneel zelfbewustzijn, je empathisch vermogen en communicatie.

Meld je aan voor de introductieworkshops

Bevlogen medewerkers werken met meer passie en met zichtbaar meer plezier. Ze werken harder en denken mee, vanuit hun hart voor de zaak.

Voor wie is de emotionele intelligentie cursus?

Iedereen die succesvoller wil zijn in het leven door middel van effectiever om gaan met je emoties, gevoelens en gedachten over zichzelf en anderen. Maar vooral ook voor leidinggevenden is dit een gewin voor hun managementstijl.

Hoe gaan we emotionele intelligentie trainen?

Door de persoonlijke aanpak van Firma Zuiver kun je veel uit de training halen. De instructeur kijkt naar persoonlijke leerdoelen en ontwikkelvragen. Hierdoor wordt je bewust van persoonlijke emotionele capaciteiten en ontdekt je waar nog ruimte voor verbetering is. Met diepgaande oefeningen en praktische opdrachten leer je doeltreffender omgaan met je eigen denkwijze en emoties en natuurlijk ook die van anderen. Door het gebruik van groepsdiscussies en persoonlijke feedback wordt je emotionele intelligentie vergroot.
Emotionele intelligentie cursus
Emotionele intelligentie cursus

Verbeterde emotionele intelligentie

Je hebt geleerd hoe belangrijk emotionele intelligenties is je relaties en je functioneren als mens.

Je kunt direct verscheidene emotionele karaktertypes onderscheiden en je handelen daarop aanpassen. Ook zul je het goed ontwikkeld emotioneel vermogen in het zakelijk leven herkennen. Verder heb je hebt hierbij geleerd hoe je om kunt gaan met weerstand van andere mensen, tegenslagen in het leven en conflicten. Tot slot heb je zelfbewustzijn ontwikkelde en zelfvertrouwen vergroot.

Te verwachten resultaat

  • Verbeterd inzicht in je eigen emotionele intelligentie
  • Het belang inzien van gebruik in stressvolle situaties
  • Beter omgaan met emoties in stressvolle situaties
  • Slagen op je werk en in privésituaties

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste training of workshop?
Wij helpen je graag en vrijblijvend!

Trainingen & workshops

Bevlogen mensen werken beter en met zichtbaar meer plezier. Leer hoe je mensen bevlogen maakt

Organisatiebegeleiding

Laat Firma Zuiver je helpen om de bevlogenheid gestructureerd en blijvend te verhogen.

Interim & projecten

Zet een tijdelijke (project)leider van Firma Zuiver in en krijg er gratis bevlogenheid in je team bij!

Brochure aanvraagformulier

Na verzending ontvang je de vrijblijvende brochure binnen enkele minuten per e-mail.