Ben ik nu wel of niet een goede leider?

Ben ik nu wel of niet een goede leider?

In allerlei onderzoeken komen leidinggevenden niet zo goed uit de verf. “Ben ik nu wel of niet een goede leider?”, vraag ik me dan af. En eerlijk gezegd denk ik dan van wel. Zoals veel leidinggevenden dit waarschijnlijk over zichzelf zullen denken. Maar heb ik daarin wel gelijk? En als iedereen zo denkt als ik, hoe wordt het dan beter?

Ik train wekelijks groepen leidinggevenden. Wat valt me op? De meeste leidinggevenden hebben echt het beste voor met de organisatie waar ze voor werken en ook met de medewerkers waar ze leiding aan geven. Maar veel vinden het wel moeilijk om echt te verbinden met hun medewerkers en een omgeving te creëren die zorgt voor inspiratie en motivatie. De e-mails moeten immers ook beantwoord worden en er zijn nog zoveel andere verplichtingen. Er moet gepresteerd worden en daarom moeten we kort op de cijfers zitten.

Ook valt me in trainingen aan managers op dat veel deelnemers vinden dat hun leidinggevende ook aan dezelfde training zou moeten meedoen. Ze voelen zich niet gehoord en hebben weinig met de doelstellingen die ze jaar op jaar krijgen toebedeeld. Ze willen meer invloed en niet steeds maar hoeven af te wachten wat er nu weer wordt bedacht.

Als leidinggevende ben je verantwoordelijk voor het creëren van een werkomgeving die bevlogenheid stimuleert. En toch doen veel leidinggevenden, met de beste bedoelingen, vaak ongewild het omgekeerde. “De deur staat altijd open” of het maandelijkse werkoverleg zijn vaak niet voldoende. Hoe creëer je nu als manager een goede basis voor bevlogenheid? Hoe hou je de passie erin? Hoe krijg je nog betere resultaten door de juiste dingen te doen en op andere momenten soms juist minder te doen? Het antwoord is simpel: volg een training Leidinggeven aan Bevlogenheid. Je hoeft immers geen slechte manager te zijn om beter te worden.

Firma Zuiver is specialist in bevlogenheid. In een training Leidinggeven aan Bevlogenheid kun je leren leidinggeven op een wijze waarin je, op basis van 3 pijlers en 15 bouwstenen, gestructureerd bouwt aan een inspirerende en motiverende werkomgeving. Wil jij met je team of organisatie werken aan meer passie? Neem dan contact met ons op!Recente insights

Actueel nieuws over bevlogenheid

Wij delen en schrijven artikelen over bezieling en enthousiasme in organisaties en teams.

Brochure aanvraagformulier

Na verzending ontvang je de vrijblijvende brochure binnen enkele minuten per e-mail.