Bouw jij als leidinggevende ook aan bevlogenheid?

Leidinggeven als rol

Firma Zuiver ziet leidinggeven als een rol. Een rol die nodig kan zijn om de vaak mooie plannen van een organisatie te realiseren. Net zoals er vele andere rollen nodig zijn.  Termen als macht, status, aanzien en manipulatie passen niet bij deze rol. De rol van de leidinggevende als alleenheerser is op zijn retour.
 • Unieke programma’s
 • Training plus begeleiding
 • Alleen de beste begeleiders
 • Also in English
 • Unieke programma’s
 • Training plus begeleiding
 • Alleen de beste begeleiders
 • Also in English

De trend van anders organiseren

We zijn met elkaar op zoek naar andere vormen van organiseren; minder leidinggevenden voor wendbare organisaties. Zelfsturing, Semco Style, Holacracy, Agile, werkgeluk en dienend leiderschap, het zijn allemaal manieren om het anders te doen. En stuk voor stuk mooie en waardevolle gedachten en uitgangspunten. Als je het allemaal afpelt zijn we op zoek naar leidinggevenden die bouwen aan bevlogenheid in teams en organisaties. Leidinggeven verschuift van macht naar invloed, en gelukkig maar. We hebben leidinggevenden nodig die hun werk zo doen, dat je er graag bij wil zijn. Je wordt gezien, je wordt begrepen en je wordt gehoord. Je hebt duidelijkheid, je weet waar je aan bijdraagt en je behaalt mooie resultaten. Je bent trots op het team en de organisatie en op jouw bijdrage daaraan!

Essentie van bevlogenheid

Hoe je het ook organiseert, zorg ervoor dat de leidinggevenden bevlogenheid stimuleren. Volgens ons, Firma Zuiver, bestaat bevlogenheid uit 3 pijlers:
 1. Een gedeeld en aantrekkelijk doel en een heldere richting
 2. Inspirerende en motiverende relaties
 3. Werk doen waar je van houdt
In al onze programma’s en begeleiding gaan we uit van deze 3 pijlers, die op hun beurt ieder weer 5 elementen bevatten die zorgen voor bevlogenheid. Als je daar meer over wilt weten,  neem dan eens contact met ons op. Leuk om samen deze 3 pijlers en 15 bouwstenen samen door te lopen voor jouw organisatie of team.

Leidinggeven is een vak

Leidinggeven is een vak. Het moet je passen, je moet de rol leuk vinden. Je moet de rol zo kunnen invullen dat de bevlogenheid van je medewerkers (vanaf nu te noemen: collega’s) toeneemt. Stimuleer je collega’s, vanuit voorbeeldgedrag, door te laten zien dat jij je vak serieus neemt en tijd neemt voor je eigen ontwikkeling. En door met enige regelmaat te vragen of jouw collega’s tevreden zijn over de manier waarop jij je rol invult. Het enige dat top down werkt is voorbeeldgedrag! Leidinggevende ben je niet alleen op de heidag of in MT vergaderingen, maar dag in dag uit, op elk moment. Je kunt iedere dag het verschil maken, in alles wat je doet. Laat je medewerkers echt meedenken, vier successen, hoe klein ook, maak tijd om elkaar echt te leren en te blijven kennen. Zeg sorry als je iets niet zo handig hebt gedaan en laat het weten als je het ook even niet weet. Uiteindelijk bepaalt de optelsom van al dit soort acties of medewerkers echt willen meebouwen of alleen de uurtjes aftellen.

Firma Zuiver: voor bevlogenheid in teams en organisaties

Bevlogen leidinggeven vraagt dus om creativiteit en actie. Laat Firma Zuiver je hierbij helpen. We komen graag met je in contact! Let op: alleen geschikt voor leidinggevenden en organisaties die echt geloven dat bevlogenheid een voorwaarde is voor solide en klinkende resultaten!
Deel met:
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste training of workshop?
Wij helpen je graag en vrijblijvend!

Trainingen & workshops

Bevlogen mensen werken beter en met zichtbaar meer plezier. Leer hoe je mensen bevlogen maakt

Organisatiebegeleiding

Laat Firma Zuiver je helpen om de bevlogenheid gestructureerd en blijvend te verhogen.

Interim & projecten

Zet een tijdelijke (project)leider van Firma Zuiver in en krijg er gratis bevlogenheid in je team bij!

Brochure aanvraagformulier

Na verzending ontvang je de vrijblijvende brochure binnen enkele minuten per e-mail.