INTERVIEW: Sjoerd Bakker

Met Sjoerd Bakker als algemeen directeur groeide ICM opleidingen & trainingen uit tot één van de grootste 3 opleidingsbedrijven van Nederland. ICM wordt daarnaast bijna ieder jaar verkozen als Beste Opleider van Nederland en scoort altijd hoog als Great Place to Work. Sjoerd is met Sjoerd van den Bruele initiatiefnemer van Firma Zuiver.
  • Unieke programma’s
  • Training plus begeleiding
  • Alleen de beste begeleiders
  • Also in English
  • Unieke programma’s
  • Training plus begeleiding
  • Alleen de beste begeleiders
  • Also in English

Kun je nog wat meer over jezelf vertellen?

Geboren op 8 juni 1978 in Eerbeek. Opgegroeid in Apeldoorn en daarna gaan studeren in Utrecht. Ik ben getrouwd met Lotte en samen hebben we drie kinderen. Simon geboren in 2010, Lisa en Noor (tweeling) geboren in 2013. We wonen in Utrecht en dat bevalt ons uitstekend. Ik ga graag een rondje varen in Utrecht op ons bootje. Op het water kom ik echt tot rust.

Waarom ben je Firma Zuiver begonnen?

Ik wil ondernemen en bezig zijn met alles rondom het creëren van organisaties waar mensen graag willen werken. Wat mij echt boos kan maken is hoe er in sommige organisaties met medewerkers wordt omgegaan. Dat kan en moet anders! We zijn met elkaar op zoek naar andere manieren van samenwerken. Dit vraagt om dienend leiderschap. Uiteraard is het ook gewoon ‘business’. En bovendien, niet onbelangrijk, hebben Sjoerd en ik dezelfde visie en vullen we elkaar zeer goed aan.Daarnaast ben ik Firma Zuiver gestart om een team van mensen bij elkaar te brengen die samen bouwen aan het gedachtengoed van Firma Zuiver.

Wat is voor jou de kern van bevlogenheid?

In mijn woorden zou ik zeggen dat je zin hebt om aan iets te gaan beginnen. In de context van het werk, dat je jouw functie met energie, plezier en naar tevredenheid kan invullen. De kern zit wat mij betreft bij de formele leiders van organisaties. Ben je een leider waar mensen graag bij willen zijn of juist niet.

Hoe werkt bevlogenheid voor jou?

Als ik bevlogen ben kan ik bergen verzetten. Ik zoek  altijd naar organisaties, mensen, werk, waar ik bevlogen van raak. Ik ben een  gevoelsmens en kan en wil niet te lang op ‘karakter’ iets doen. Bevlogenheid werkt voor mij als energiegever. Bevlogenheid vraagt  ook om eerlijk te zijn naar jezelf en dat is niet altijd makkelijk, kan ik uit eigen ervaring zeggen.

Wat is je droom?

Gezond blijven is misschien geen droom, maar wel het eerste dat in mij opkomt. Tijd doorbrengen met mijn gezin, familie en vrienden is erg belangrijk voor mij.Mijn droom voor Firma Zuiver: iedereen bevlogen aan het werk! Werk moet in de basis leuk zijn. Dit wil ik bereiken door met Firma Zuiver een voorbeeldorganisatie te zijn. Walk the talk!
Deel met:
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste training of workshop?
Wij helpen je graag en vrijblijvend!

Trainingen & workshops

Bevlogen mensen werken beter en met zichtbaar meer plezier. Leer hoe je mensen bevlogen maakt

Organisatiebegeleiding

Laat Firma Zuiver je helpen om de bevlogenheid gestructureerd en blijvend te verhogen.

Interim & projecten

Zet een tijdelijke (project)leider van Firma Zuiver in en krijg er gratis bevlogenheid in je team bij!

Brochure aanvraagformulier

Na verzending ontvang je de vrijblijvende brochure binnen enkele minuten per e-mail.