INTERVIEW: Sjoerd van den Bruele

Sjoerd zette in 2,5 jaar een detacheringsbedrijf op met 170 medewerkers. Hij legde daarmee de basis voor het zeer succesvolle Welten. Sjoerd helpt als interim manager, adviseur, trainer en coach sinds 1998 mensen, teams en organisaties vanuit bevlogenheid beter te presteren. Sjoerd is met Sjoerd Bakker initiatiefnemer van Firma Zuiver.
  • Unieke programma’s
  • Training plus begeleiding
  • Alleen de beste begeleiders
  • Also in English
  • Unieke programma’s
  • Training plus begeleiding
  • Alleen de beste begeleiders
  • Also in English

Kun je nog wat meer over jezelf vertellen?

Jazeker. Ik ben in 1968 geboren in Noord-Brabant. Daar ben ik al sinds 1988, toen ik Bedrijfskunde in Rotterdam ging studeren, weg. Toch voel ik me nog steeds Brabander, gek genoeg. Ik heb drie kinderen. Daan is geboren in 2001, Cato in 2003 en Sara in 2017. Ik ben sinds 2007 getrouwd met Justyna en Justyna is ook de moeder van Sara. Mijn  schoonmoeder woont ook bij ons. Dat vindt zij fijn, en wij ook. Daarnaast hebben we nog een paar honden. Daar loop ik iedere dag mee. Ik ben over het algemeen een optimistisch mens en ik probeer gezond te leven. Dat lukt de laatste tijd ook best goed trouwens, door voldoende slaap, beweging, meditatie en gezond eten. Ik heb dat ook echt nodig.

Waarom ben je Firma Zuiver begonnen?

Eigenlijk heel simpel. Om mooi werk te doen met een clubje leuke mensen. Daarvoor moet je overigens wel resultaten halen. Ik wil er ook graag een goede boterham mee verdienen. Maar in die volgorde. Goed en mooi werk doen met leuke mensen. Dan komt de rest vanzelf.

Wat is voor jou de kern van bevlogenheid?

Dat kun je op onze website lezen, zou ik zeggen. Bevlogenheid is samen met competentie de basis van presteren en resultaten. Daar geloof ik heilig in. Als ik een dagje minder presteer ligt dat meestal meer aan mijn bevlogenheid dan aan mijn competentie. En hoe meer zin ik er in heb, hoe beter het over het algemeen gaat.Daarnaast gaat bevlogenheid volgens mij over het heel serieus nemen van de mensen in je organisatie en in je team. Die hebben net als jijzelf allemaal hun eigen twijfels, ambities, verlangens, overtuigingen, ideeën, vaardigheden, kennis, motivatie etc. etc. Als je ze daar serieus in neemt, dan zet je mensen in hun kracht. Als je mensen in hun kracht zet, dan kunnen ze pas echt presteren. Geluk bijvoorbeeld is volgens mij een voorwaarde voor presteren en niet andersom. We hebben hier te maken met mensen, geen machines!

Hoe werkt bevlogenheid voor jou?

Ik ben nog van de generatie ‘niet lullen maar poetsen’. En als je maar presteert, dan word je vanzelf gelukkig. Jarenlang heb ik dat ook gedaan zo. En maar doelen stellen en die ook halen, zonder echt gelukkig te zijn. Veel lukte, maar toch had ik last van een soort chronische ontevredenheid. De lat moest steeds maar hoger. Inmiddels lukt het me steeds beter om ambitie te combineren met genieten van het leven. Door andere gewoonten aan te leren. En te werken vanuit bevlogenheid in plaats van betrokkenheid. Dat is heel fijn. En ik presteer alleen maar beter.

Wat is je droom?

Uiteindelijk nu genieten van mooie dingen doen met leuke mensen. Ik wil met Firma Zuiver een bedrijf neerzetten dat de wereld mooier maakt. Anderen gelukkig maken maakt gelukkig. En zorgt voor mooie resultaten.
Deel met:
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste training of workshop?
Wij helpen je graag en vrijblijvend!

Trainingen & workshops

Bevlogen mensen werken beter en met zichtbaar meer plezier. Leer hoe je mensen bevlogen maakt

Organisatiebegeleiding

Laat Firma Zuiver je helpen om de bevlogenheid gestructureerd en blijvend te verhogen.

Interim & projecten

Zet een tijdelijke (project)leider van Firma Zuiver in en krijg er gratis bevlogenheid in je team bij!

Brochure aanvraagformulier

Na verzending ontvang je de vrijblijvende brochure binnen enkele minuten per e-mail.