Organisatieontwikkeling bij Firma Zuiver

Wat is organisatieontwikkeling? Organisatieontwikkeling is een containerbegrip dat gerelateerd is aan begrippen en concepten als verandermanagement, leren en groeien. Organisatieontwikkeling gaat over het groeien naar een gewenste situatie, van de organisatie en van de mensen die daarin werkzaam zijn. Menselijk gedrag is daarbij vaak het moeilijkste onderdeel. Bij verandering heb je bevlogenheid nodig, en juist deze bevlogenheid is vaak het eerste dat bij organisatieontwikkeling verdwijnt. Dat is zonde, want ontwikkeling is nu juist iets dat veel mensen motiveert.

Direct meer weten over de programma’s van Firma Zuiver?
Bel Sjoerd op 026 355 03 50 of laat een berichtje achter en word teruggebeld!

Bekijk alle programma's van Firma Zuiver in de brochure

Bevlogen mensen:

Werken beter en harder

Zorgen voor tevredener klanten en collega’s

Denken mee en komen met ideeën

Zijn fans van de organisatie en dragen dat uit!

Organisatieontwikkeling bij Firma Zuiver

Bevlogen training organisatieontwikkeling: de oplossing

De oplossing om tot meer succesvolle veranderingen te komen, is eigenlijk een vrij voor de hand liggende. Betrek mensen bij en laat ze meebeslissen over veranderingen. Mensen hebben niets tegen verandering, ze willen alleen niet veranderd worden. Mensen werken nu eenmaal liever aan een plan dat ze zelf hebben bedacht dan aan iets dat iemand anders heeft verzonnen. En dan ben je als organisatie ook pas echt in ontwikkeling!

Ontwikkelen is de menselijke natuur

Wat als je er nu van uit zou gaan dat mensen van nature graag ontwikkelen? Dat ze er naar verlangen om een bijdrage te leveren aan organisatieontwikkeling? En dat ze pas echt gelukkig worden van het samen werken met anderen aan iets dat groter is dan henzelf? Mensen hebben de passie al, als ze tenminste een werkomgeving hebben waarin ze deze kunnen inzetten. En wie zijn er verantwoordelijk voor deze werkomgeving? De leidinggevenden!

Organisatieontwikkeling volgens Firma Zuiver

Bij Firma Zuiver gaan we er van uit dat iedereen graag meehelpt bij organisatieontwikkeling. Sterker nog, ontwikkeling is één van de belangrijkste bronnen van inspiratie en motivatie voor mensen. Maar dan moet je mensen wel helpen om hier op een of andere manier zelf invulling aan te geven. Op die manier gaan de ontwikkeling van mensen en organisatie gelijk op.

Op basis van 3 pijlers geven wij in organisaties vorm aan bevlogenheid, en (organisatie)ontwikkeling:

  1.  Zorg ervoor dat mensen een baan hebben waar ze van houden: (persoonlijke) ontwikkeling is hierin één van de belangrijkste elementen

  2. Zorg voor inspirerende en motiverende relaties: dit zijn relaties waarin mensen serieus worden genomen en waarin ze uitgedaagd worden in persoonlijke en organisatie ontwikkeling

  3. Zorg voor een aantrekkelijke en gedeelde toekomstvisie als organisatie: de weg naar dit doel is organisatieontwikkeling!

 

Firma Zuiver helpt bij organisatieontwikkeling

Ben je op zoek naar een adviseur organisatieontwikkeling in jouw organisatie? Of wil je leren in een training hoe dat moet? Firma Zuiver helpt graag mee. Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Brochure aanvraagformulier

Na verzending ontvang je de vrijblijvende brochure binnen enkele minuten per e-mail.